woensdag 11 september 2013

Talenten, daar kun je je dromen mee waarmaken

Ieder kind is van binnen gewoon goed, sterk en bijzonder, maar soms vergeten ze dat.” 
Een inspirerende opdracht die wij meekregen van een jongetje van zes. Kinderen dit helpen herinneren is wat wij dagelijks doen bij de Regenboogboom.

Stel je voor... een wereld vol met mensen die van binnen allemaal goed, sterk en bijzonder zijn. Hoe weet je van elkaar of van jezelf dat jij dat bent? Ja, daar hoor jij ook bij! De manier die je hebt om dit te laten zien aan anderen en aan jezelf is door gebruik te maken van je lichaam en je hersenen. Je hebt een aantal fysieke middelen ter beschikking zoals bijvoorbeeld stem, lichamelijke expressie, kracht en handigheid. Daarnaast heb je een aantal mentale middelen zoals analytisch vermogen, creativiteit, invoelend vermogen, begrip, passie, motivatie, leervermogen en verbeelding. Wanneer je deze zaken op een zinvolle en productieve manier combineert spreken we van talenten. Er zijn heel veel combinaties mogelijk en daardoor ook vele talenten. Talenten die je kunt ontwikkelen en kunt inzetten voor jezelf en voor anderen.

Voor de maatschappij is het nuttig en wenselijk wanneer zoveel mogelijk mensen, liefst iedereen, hun talenten ontwikkelen. Daar kunnen we met elkaar van genieten en het geeft kleur aan de wereld.

En jij, wat wil jij? Wat is jouw droom? Wie ben jij, als je van binnen gewoon goed, sterk en bijzonder bent? Kinderen zijn daar vaak heel duidelijk over. Zij weten heel goed wie ze werkelijk van binnen zijn en welke talenten zij nodig hebben om dat aan de wereld te kunnen laten zien. Dit weten is hun innerlijke kracht, de bron waar ze de kracht vandaan halen om hun talenten te blijven ontwikkelen. Wij zijn allemaal kind geweest, ieder op een eigen manier. Zonder deze innerlijke kracht is er geen aandrijving van de rijke gereedschapskist van talenten.

Help kinderen, en eigenlijk alle mensen, herinneren dat ze van binnen gewoon goed, sterk en bijzonder zijn. Help ontdekken wie zij van binnen willen zijn, zodat ze hun eigen bron van veerkracht kunnen aanspreken in elke situatie.

Ieder mens krijgt een unieke verzameling talenten mee. Precies die talenten die het nodig heeft om het beste van zichzelf te kunnen laten zien. Laten we elkaar aansporen om, van jongs af aan, vooral het beste in elkaar te blijven zien en aanspreken, zodat iedereen de kans krijgt zijn talenten te ontwikkelen en zijn dromen waar te maken.

In deze blog geven wij onze visie op Talent. De Regenboogboom kan het goede doel worden bij 'Boek zoekt Goed Doel'. In de maand september kun jij stemmen op de Regenboogboom als goede doel via deze link: http://hettalentalfabet.wordpress.com/#pd_a_7361420 Alvast ontzettend bedankt! Geen opmerkingen:

Een reactie posten